Arhivi Kategorije: SDP

Hrastnik – Zasavje

Datum sindikalnega izleta: 10.09.2021


Preden so odkrili premog je bila zasavska pokrajina predvsem agrarna, ker pa je bila premogova plast na velikih mestih pokrita le s tanko plastjo zemlje, premog ni ostal skrit človeškim očem.

Janez Vajkard Valvazor je že leta 1689 poročal, da so kmetje v vasi Strahovlje našli črno zemljo, ki so jo lekarnarji kot »zmajevo kri« zdrobljeno prodajali za zdravljenje živine. Preberi več Hrastnik – Zasavje

Novoletna čestitka

Drage članice in člani!

Letošnje leto 2020 je posebno leto, ki se bo vtisnilo v spomin celotnemu svetu, pa se tudi temu letu bliža konec in s tem tudi novoletni praznični čas, ki nas obdaja z upanjem in ga bomo kljub tem posebnim okoliščinam preživeli v krogu svojih najbližji, tako doma kot tudi na delovnem mestu.

Ne glede na vse vam Sindikat delavcev v pravosodju želi srečen prihajajoč božič, pri željah za novo leto pa bomo bolj iskrivi. Želimo, da bili seveda zdravi, da boste osrečevali vse svoje v vašem širšem krogu, da bi bili tudi sami seboj zadovoljni in srečni ter, da bi bili ljudje ponosni na vas in vas spoštovali.

Vaš sindikat