Arhivi Kategorije: SDPP Murska Sobota

Nepozabna doživetja v zahodni Srbiji

NEPOZABNA DOŽIVETJA V ZAH.  SRBIJI

(s splavom po kanjonu Drine, z vlakom po ozkotirni železnici, Višegrad in most na

Drini, čudovita narava planin Tara in Zlatibor, etno vasice…prava srbska zabava)

1.DAN: MARIBOR – MURSKA SOBOTA – SRBIJA : 13.09.2018

Odhod ob 20.00 in nočna vožnja preko Hrvaške in Bosne v Srbijo.    Preberi več Nepozabna doživetja v zahodni Srbiji

Praga

03 / 8.-9.9.2017

Mesto z burno preteklostjo je v svojem dolgem obstoju preživelo številna obleganja in uničenja, a kljub številnim vojnim strahotam ni izgubilo prislovične vedrine. Kot simbol večnosti in neuničljivosti se nad Prago dviga mogočnen kompleks Hradčanov, katerega podobo je dopolnil Jože Plečnik. Za slikovite uličice Male Strane in Starega Mesta je značilen vrvež simpatičnih Čehov in številnih turistov. Kralji in cesarji so mesto okrasili s sijajnimi spomeniki, ki kažejo na to, da so bili Čehi, še posebej pa prebivalci Prage, vedno v koraku z evropskimi umetnostnimi tokovi. Slovanska toplina, ki jo je čutiti na vsakem koraku, je nam Slovencem še posebej pri srcu. Bogastvo kulturnih spomenikov, prijazni domačini in nepozabno vzdušje vas vabijo, da obiščete zlato mesto ob Vltavi.

PROGRAM POTOVANJA

1.DAN

Odhod ob 02.00 iz kraja dogovora.  Vožnja z udobnim turističnim avtobusom, najprej v Avstrijo in vožnja po avtocesti, mimo Dunaja proti Češki. Vaš cilj tokrat je Praga – prestolnice Češke.

Po prihodu v »Zlato mesto« se boste na panoramskem ogledu zlatega mesta peljali skozi mestno središče, mimo Palače kulture, Narodnega muzeja, nekdanjega parlamenta, državne opere… 

Z ogledi nadaljujete peš. Pogledali si boste Vaclavske namesti –  kraj, kjer mestno srce najmočneje utripa,  staro mestno jedro – Staroměstske náměsti, ki jih obvladujejo rotovž s slavno astrološko uro, baročna palača Kinsky in Týnski kostel, katerega podobo zaznamujeta nenavadno okrašena zvonika, ki sta postala zaščitni znak Prage. Glavni okras trga je secesijski spomenik Janu Husu. Mimo Nikolajeve cerkve, ki pripada vernikom husitske cerkve boste prispeli v Židovsko četrt, ki je priča večstoletne prisotnosti Židov v Pragi.

Vmes med ogledi bo nekaj prostega časa.

Po želji in proti doplačilu (rezervacijo ogleda je potrebno narediti pred odhodom, cena po osebi cca 10 EUR). predlagamo ogled pivovarne Staro Pramen. Staropramen je najbolj priljubljena praška znamka piva, zato so za vse znanja (in piva) željne obiskovalce organizirali oglede pivovarne in procesa varjenja piva. Po ogledu pokušina piva (1 kozarec piva).

V popoldanski uri vožnja do hotela in namestitev v hotel.

Prava paša za oči pa je reka Vltava, ki leno teče skozi mesto in mu daje poseben pečat razpoznavnosti. Vi se boste vkrcali na ladjo in se popeljali z ladjo po Vltavi.  Med vožnjo vam bodo postregli večerjo.  Povratek v hotel z avtobusom in nočitev.

Za tiste, ki si želite spoznati nočno življenje Prage predlagamo najprej obisk katere od znanih praških pivnic na kozarcu piva in nato nadaljevanje večera v kakšnem »praškem clubu« ali v diskoteki. Izbiro prepuščamo vam. Povratek v hotel z javnim prevozom in nočitev.

 

2.DAN

Zajtrk. Sloviti možje, kot so Rodin, Rilke, Brecht so to čudovito mesto resnično občudovali, prav gotovo ga boste tudi vi.

Grad Hradčani, ki ga je prenavljal tudi Jože Plečnik je danes rezidenca češkega predsednika. V bližini je mogočna gotska cerkev sv. Vida, v kateri so pokopani številni pomembni češki vladarji in ‘Zlata uličica’, kjer so bile nekoč zlatarske delavnice, danes pa velja za turistično znamenitost. Na sprehodu po Zlati ulički boste lahko občudovali Plečnikove ureditve graj­skih dvorišč.

Po teh ogledih sledi se bsote spustili proti Vltavi in se sprehodili  skozi »majhno četrt ali manjše mesto« (Malá strana) – eden od najslikovitejših delov Prage, s hišicami, palačami, cerkvami… in nato čez Karlov most v vam že znano Staro mesto (Staré Město).

Prosto. Najprej se boste verjetno odpravili v eno od praških restavracij na kosilo, sicer pa je še kakšna ura popoldneva namenjena samostojnim ogledom in nakupu spominčkov za svoje najbližje.

Še veliko zanimivosti skriva to »zlato mesto« vendar je prišel čas za slovo in vožnja proti domu.  Prihod domov v že pozni večerni uri.

CENA POTOVANJA:  Cene so izračunane na avtobus in so izražene po osebi.

ŠT. OSEB CENE v EUR
od 30 do 34 udeležencev 155
od 35 do 39 udeležencev 147
od 40 do 44 udeležencev 138
od 45 do 47 udeležencev 129

PRISPEVEK za člane sindikata je 40,00 EUR.

CENA VKLJUČUJE: stroške prevoza s turističnim avtobusom po programu, cestnine in cestninske pristojbine, hotelske – gostinske storitve po programu (hotel ***, dvoposteljna soba, TWC, nočitev z zajtrkom), vožnja z ladjo (cca 3 ure) in samopostrežna večerja na ladji,  vse oglede po programu (zunanjosti) vključno z vstopnino za ogled kompleksa Hradčani (Praški grad, Zlata ulička in cerkev sv. Vida), nezgodno zavarovanje, vodenje  in organizacijo izleta.

DOPLAČILA po želji:

  • enoposteljna soba 20 EUR po osebi

Kontakt in vse druge informacije o izletu:

informatika.ozms@sodisce.si

(Borut Bencak, Jože Jug)

 

PÜTRA d.o.o.

Cvetkova ulica 2

9000 Murska Sobota

 

www.putra.si

info@putra.si

telefon: +386 2 5341580