Arhivi Kategorije: Predsedstvo

10 x desetletnih zahtev Sindikata delavcev v pravosodju leta 2018 !

Sindikat delavcev v pravosodju se, zaradi strogih omejitev pri izvedbi same stavke kljub velikem tokratnem stavkovnem valu, ni odločil za stavko, kar pa ne pomeni, da ne podpiramo ostalih stavkajočih, še manj pa, da nimamo svojih zahtev. Vlada pozablja na zaposlene  slovenskih zaporih, sodiščih, tožilstvih in državnem odvetništvu in se do nas že desetletje vede kot slaba mačeha.

Preberi več 10 x desetletnih zahtev Sindikata delavcev v pravosodju leta 2018 !

Organizacijska kultura kot dejavnik psihosocialnega tveganja

Spoštovani člani predsedstva !

Kot veste v organizaciji KSJS poteka projekt promocije zdravja na delovnem mestu » Skupaj za zdravje«. V okviru projekta so potekale različne analize okoliščin, ki vplivajo na zdravje zaposlenih in usposabljanja za pripravo načrtov za promocijo zdravja. O aktivnostih v projektu so obveščeni zlasti člani v organizacijah, kjer se projekt izvaja, informacije o posameznih vidikih promocije pa so dobrodošle za vse članstvo. Zato vam v priponki pošiljam  članek mag. Maruške Željeznov Seničar, ki je sodelavka v projektu in vas prosim, da ga objavite v vašem glasilu ali pa vsaj na spletni strani pod rubriko: Prispevki za promocijo zdravja na delovnem mestu!

Lep pozdrav!

 

Vladimir Tkalec

generalni sekretar

Organizacijska kultura kot dejavnik psihosocialnega tveganja

Začetek izboljšanja materialnega položaja pravosodnih delavcev

Vlada RS in večina sindikatov javnega sektorja smo v torek, 10. novembra 2015, podpisali Dogovor o ukrepih na področju stroškov dela in drugih ukrepih v javnem sektorju za leto 2016, ki smo ga po večmesečnih zahtevnih pogajanjih dosegli in parafirali nekaj dni pred tem. Še pred podpisom dogovora z vlado je SDP izpeljal izredno korespodenčno sejo predsedstva  in soglasno izglasoval pristop k podpisu omenjenega dogovora.

Virnik Tomaž

Aneks h KPND-09112015

1Aneks št. 8 h KPJS09112016

vabilo podpis 10112015

10DOGOVOR09112015-podpis