Bela krajina – Izlet

Datum izleta: petek, 06.10.2017

Bela krajina

Predviden program

Odhod v jutranjih urah, predvidoma ob 8.00 uri, in vožnja proti Novemu mestu. Pot nas bo vodila čez Gorjance do Bele krajine. Najprej bomo obiskali učilnico v Osnovni šoli Brihtna glava iz obdobja po 2. svet. vojni. Strogi učitelj s palico nam bo na duhovit način predstavil Belo krajino in njene posebnosti. Ob šoli stoji velikanska lipa kot je bilo včasih v navadi. V razredu se tako nahajajo stare klopi, črnilniki, stara tabla, zemljevidi. Učitelj je prav tako takšen kot nekoč. Zapoje tudi in klečanje na koruzi ni izključeno! Po šolski uri se bomo napotili v bližnjo turistično kmetijo in v vinsko klet, kjer nam bodo postregli belokranjska vina, pogačo in narezek. Nato bomo obiskali oljarno Pečarič. Leta 1990 so zasadili 350 orehovih dreves in kot podkulturo čez 300 lešnikovih sadik. Odprli so stiskalnico in začeli s samostojno proizvodnjo olja. Sledi ogled in pokušina olja. Pot bomo nadaljevali proti Rosalnicam – Trem faram. Nahaja se v ravninskem severovzhodnem delu naselja Rosalnic pri Metliki. Romarski kompleks se odlikuje po treh gotskih cerkvah, stisnjenih znotraj visokega pokopališkega obzidja, ki je verjetno deloma še ostanek protiturškega tabora. Ogled. Naš izlet bomo zaključili v Črnomlju na večerji z živo glasbo. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.

Cena: člani 23,00 EUR, nečlani 53,00 EUR

Cena vključuje

prevoz s turističnim avtobusom,

obisk oljarne in pokušino olj,

program v Osnovni šoli Bistra glava,

pokušina vina z narezkom na kmečkem turizmu,

večerja v gostilni v Črnomlju, turistični menu, pijača je za doplačilo,

živa glasba pri večerji,

zunanje oglede po programu,

vodenje izleta, organizacijo ter ddv.

Splošni pogoji Alpetour, Potovalna agencija d.o.o. so sestavni del programa in so vam na voljo na prodajnem mestu.

Rok prijave do 27.09.2017, prijave zbira Aleš Čuk (031/488-462), mail: ales.cuk@sodisce.si, Tavčarjeva 9, Ljubljana, soba 111.

Člani SDP ob prijavi nakažejo na TRR 61000-3080104397 Sindikata delavcev v pravosodju znesek 23,00 EUR (prispevek sindikata je 30,00 EUR), nečlani ob prijavi nakažejo znesek 53,00 EUR.

VRAČILO VPLAČANEGA PRISPEVKA NI, ZAMENJAVO SI NAJDETE SAMI.