Nepozabna doživetja v zahodni Srbiji

NEPOZABNA DOŽIVETJA V ZAH.  SRBIJI

(s splavom po kanjonu Drine, z vlakom po ozkotirni železnici, Višegrad in most na

Drini, čudovita narava planin Tara in Zlatibor, etno vasice…prava srbska zabava)

1.DAN: MARIBOR – MURSKA SOBOTA – SRBIJA : 13.09.2018

Odhod ob 20.00 in nočna vožnja preko Hrvaške in Bosne v Srbijo.

1. DAN: zvornik – BAJINA BAŠTA –narodni park tara : 14.09.2018

Dopoldanski prihod v Bajino Bašto v zahodni Srbiji, na zgodovinski meji med Raško, Hercegovino in Bosno. Tu, na skrajnem zahodu Srbije, se razprostira  Narodni park Tara, ki obsega večino z globokimi gozdovi porasle planine Tara.

Obiskali bomo srednjeveški samostan Rača, zadužbino srbskega kralja Dragutina Nemanjića. Notranjost samostana krasijo freske, ikone ter eden najlepših srbskih ikonostasov. Sledi odhod do jezera Perućac, ki je nastalo z zajezitvijo reke Drine, danes pa je zelo priljubljeno za kopalce, ribiče, izletnike… in ogled rečice Vrelo ali Godina kot jo imenujejo ker je dolga le 365 m. Vkrcali se bomo na ladjo in zapluli po slikovitem kanjonu reke Drine. Ob dobrem kosilu in prijetni glasbi bomo uživali v čudovitih razgledih. Po izkrcanju vožnja na planino Tara in do jezera Zaovine kjer je srbski botanik Josip Pančić leta 1887 našel relikt in endemit balkanskega polotoka – Pančićevo omoriko. Po ogledih nastanitev v hotelu sredi neokrnjene narave, večerja, zabava z živo glasbo in nočitev.

1. dan: MOKRA GORA – DRVENGRAD – ZLATIBOR : 15.09.2018

Po zajtrku vožnja po slikoviti pokrajini proti Mokri gori. Na poti postanek za obisk etno vasice Drvengrad, ki jo je na Mećavniku za snemanje filmov zgradil režiser Emir Kusturica. Nato pa se bomo vkrcali na znamenitega “Ćirota”  in se podali na nepozabno potovanje preko slikovitih kanjonov in skozi številne predore po progi »Šarganska osmica«, ki je nekoč povezovala Beograd s Sarajevom in Dubrovnikom. Del proge v obliki osmice, od Mokre Gore do postaje Šargan Vitasi so ponovno oživili in muzejski vlak veselo žvižga skozi številne tunele. Malica v Jatarih in popoldne ogled zdravilnega izvira “Bele vode” in vožnja na planino Zlatibor do enega najbolj znanih klimatskih letovišč Srbije. Nekaj prostega časa za sprehode in nakupe domačih proizvodov. Povratek v hotel. Zvečer pa pravi srbski večer z več kot obilno tradicionalno srbsko hrano, folkloro in z živo glasbo ob kateri boste lahko tudi zaplesali.  Veselo bo! Nočitev.

1. dan: NARODNI PARK TARA – VIŠEGRAD – TRAVNIK – MURSKA SOBOTA – MARIBOR : 16.09.2018
    Po zajtrku odhod v Višegrad. Obisk Kamengrada, ki je posvečen Ivu Andriću in postanek pri znamenitem mostu Mehmed –paše Sokolovića na reki Drini, po katerem je napisan roman “Na Drini ćuprija”. Po ogledih vožnja preko Romanije v Travnik, ki je bil kar 150 let sedež turških vladarjev Bosne in Hercegovine. Sprehod po starem mestnem središču kjer bomo spoznali zakaj so Travnik poimenovali »evropski Istanbul« in do »Šarene džamije«. Nekaj prostega časa za kosilo in nadaljevanje potovanja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA ZA      ČLANE SINDIKATA: 220,00 €(pri min. 45 potnikov)

CENA ZA NEČLANE SINDIKATA: 270,00 € (pri min. 45 potnikov)

CENA ZA      ČLANE SINDIKATA: 230,00 €(pri min. 40 potnikov)

CENA ZA NEČLANE SINDIKATA: 280,00 € (pri min. 40 potnikov)

CENA VKLJUČUJE:  ***avtobusni prevoz, cestnine in cestne pristojbine; ***2x prenočevanja z samopostrežnim zajtrkom v hotelu 3*;  ***1x samopostrežna večerja in živa glasba prvi večer, ***1x večerja s srbskimi specialitetami in zabavo z živo glasbo; ***malica v Jatarih; ***vožnjo z ladjo po kanjonu Drine s kosilom in glasbo; ***                                   vožnjo z vlakom; ***vstopnino v Drvengrad; ***stroške vodenja in organizacije potovanja; ***                                   osnovno nezgodno zavarovanje.

PRIJAVA SE ŠTEJE OB 2 VPLAČANIH OBROKIH, KI SE NE VRAČAJO !

PRIJAVE ZBIRAJO

Zorec Miha (mariborska regija): miha.zorec@sodisce.si

Mitja Gajser (UIKS MB)

Tadeja Slodnjak (ptujska regija): tadeja.slodnjak@sodisce.si

Metka Babič (pomurska regija + ODT MS + UIKS MS): metka.babic@sodisce.si

Karmen Vran (celjska regija)

Marcel More (UIKS LJ)

PRIJAVE SE ZBIRAJO DO ZAPOLNITVE AVTOBUSA.

VRAČILO VPLAČANEGA PRISPEVKA NI, ZAMENJAVO SI NAJDETE SAMI.

DOPLAČILO: enoposteljna soba 35€, zdravstveno zavarovanje z asistenco (kritje 25.000€) 9€, odpovedni rizik 5%.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE, ki so sestavni del program in pogodbe -voucherja, so Vam kot posebna tiskana priloga  programu na voljo na:

JAZON-6, podjetje za organizacijo, turizem in trgovino d o o,  Sp. Pirniče 9d, MEDVODE, PE 1000 LJUBLJANA,

TEL  05 97 109 31,FAX 05 97 109 30, GSM + 386 40 583 665, e mail: info@jazon-6.si, www.jazon-6.si