Draga ljuba domovina in njena vlada, socialni dialog je odgovornost in ne igra!

Spoštovani člani Sindikata delavcev v pravosodju, vsi zaposleni na sodiščih, tožilstvih, zavodih za prestajanje kazni v Republiki Sloveniji in državnem odvetništvu ter seveda tudi vsi naši podporniki,

v zvezi s podporo stavkajočim v javnem sektorju za stavko dne 14. 2. 2018, ki jo tokrat vodi sindikat SVIZ, vas obveščamo, da jo bomo podprli z udeležbo na njihovem shodu na Kongresnem trgu, ki bo za nas trajal od 12.00 do predvidoma 12:30 ure (zbor je ob 11.55 uri v Miklošičevem parku). Člani in zaposleni se sami odločimo, kako bomo koristili prostih pol ure odmora, mogoče tudi malice, za omenjeni shod in se nikakor ne pustimo zapisati na kateri koli seznam stavkajočih.

Naše zahteve so odprava diskriminacije zaposlenih v dejavnosti sodstva in sprostitev varčevalnih ukrepov. Opozarjamo vlado in delodajalce: Čeprav nismo napovedali stavke, ste dolžni vzdrževati socialni dialog tudi z nami, nismo nevidni in nas ne morete izbrisati ter si tudi mi zaslužimo dostojno živeti v tem prostoru in času »draga ljuba domovina«, delamo pošteno, zahtevno in tudi nevarno delo.  

Gospodarske družbe in tudi državni delodajalci morajo biti sposobni pošteno plačevati obveznosti do opravljenega dela! Ponovno: v tem prostoru in času plačilo ne sme biti samo v korist bogatenja kapitala delodajalca, kar se že dogaja in vodi do bogatenja peščice nesramno bogatih in na drugi strani do nas večine sicer zaposlenih državljanov, toda revnih na robu preživetja, kar sicer zgodovinsko pomeni, da bo na prelomni točki recept za najhujšo revolucijo.
Naj Valentinovo v Miklošičev park prinese presenečenje, naj nas vidijo veselih obrazov, razumnih delovnih ljudi, ki nam prihodnost ni tuja. 

Predsednik SDP