Popravni sklep o napovedi stavke v Pravosodju

Spoštovani,

Sindikat delavcev v pravosodju je že dne 16. 10. 2018 sprejel sklep o stavki, ki naj bi se začela z dnem 29. 10. 2018, vendar jo je, zaradi usklajevanj med sindikati Konfederacije sindikatov javnega sektorja in spoštovanja zakonsko določenih rokov za napoved stavke, predstavil na dne 5. 11. 2018.

V sindikatu se zavedamo odgovornosti in poznamo zakonodajo tako do delodajalca kot državljanov Republike Slovenije in Evropske Unije, zato se bo razglašena splošna stavka izvajala na delovnih mestih kot tiha stavka, saj nam ni omogočeno stavkati tako kot v drugih dejavnosti. Do zaostritve stavke bo prišlo le v primeru, če do konca novembra 2018 dogovor z Vlado RS glede stavkovnih zahtev ne bo dosežen in sicer z udeležbo na shodu, ki bo predvidoma 5. 12. 2018. V primeru tovrstne zaostritve stavke bomo o tem pravočasno obvestili delodajalca.

Vse zaposlene v dejavnosti sodstva (sodišča, tožilstva, zapori, prevzgojni zavodi, uprava, državno odvetništvo,…) pozivamo, da do nadaljnjega delajo počasneje in natančneje in ne presegajo nezakonitega nadurnega dela, da ne dopustijo, da izgorijo, ter znanje, ki presega njihov opis del in nalog, prihranijo za boljše pogoje dela in primerno plačilo.

S spoštovanjem,

Predsednik stavkovnega odbora