Prestolnica Hercegovine – Mostar in Večno Sarajevo

BUNE,  MESTO Z SRCEM SARAJEVO – TUNEL SPASA,  VEDNO STARA BAŠČARŠIJA  «

ČAS POTOVANJA: 3 DNI, 2 X NOČITEV  20,21,22. SEPTEMBER 2019

1. DAN; PETEK

PO ZGODNJEM JUTRANJEM ZBORU SLEDI VOŽNJA V SMERI REP. HRVAŠKE, KJER BOMO Z KRAJŠIMI POSTANKI  PRESTOPILI V REP. SRPSKO TER MIMO DERVENTE, DOBOJA, ZENICE, OB REKI BOSNI PRISPELI V SARAJEVO, KJER SE BOMO NASTANILI V HOTEL V OPOLDANSKEM ČASU SE BOMO SPREHODILI SKOZI PARK PLANTAN, TER DO DREVOREDA KJER SE BOMO Z KOČIJAMI – FIJAKERI ODPELJALI POD VZNOŽJE PLANINE IGMAN, DO IZVIRA REKE BOSNE – VRELO BOSNE TER UŽIVALI V NEOKRNJENI NARAVI. V POPOLDANSKEM ČASU BO SLEDILA PANORAMSKA VOŽNJA SKOZI SARAJEVO TER OGLED MESTA SARAJEVA Z ZNAMENITOSTMI NA BAŠČARŠIJI ( LATINSKA ĆUPRIJA, INAT HIŠA, VIJEČNICA, SIBILJ, MORIĆA HAN, GAZI HUSREV BEGOVA DŽAMIJA ). PROSTI ČAS ZA NAKUPE TER POKUŠINO ČEVAPOV IN SLASTNIH PIT ISPOD PEKE. DO VEČERA PRIHOD V HOTEL, RAZVAJANJE V SAUNAH – WELLNESS SPA, VEČERJA, VEČER DRUŽENJA BODISI NA BOWLING STEZAH ALI OB ZVOKIH NARODNE GLASBE.  POČITEK.

1. DAN; SOBOTA

PO ZAJTRKU IN KAVI SE BOMO ODPELJALI  PREKO IVAN PLANINE DO MESTECA OB NERETVI, MESTO KONJIC, KJER JE ZGRAJEN PROTI ATOMSKI BUNKER – ARK, IMENOVAN TITOV BUNKER; NADALJE SLEDI VOŽNJA SKOZI MESTECE JABLANICA ZNANO PO BITKI NA NERETVI – BITKI ZA RANJENCE. POT NAS BO VODILA OB ZELENI REKI NERETVI DO STAREGA MOGOČNEGA MESTA MOSTAR. SLEDI OGLED MESTNEGA JEDRA Z ZNAMENITIM KAMNITIM MOSTOM. PO OGLEDU BO ČAS ZA POSEDANJE TER PITJE MOSTARSKE KAHVE KAKOR TUDI ČAS ZA NAKUPE. NADALJE SE BOMO ODPELJALI V MANJŠE MESTECE BLAGAJ POD PLANINO VELEŽ, KJER SI BOMO OGLEDALI IZVIR REKE BUNE KAKOR TUDI SAMOSTAN DERVIŠEV OZ. DERVIŠKA TEKIJA, ČAS ZA POPOLDANSKO POSEDANJE OB IZVIRU REKE BUNE. NADALJE NAS BO POT VODILA MIMO VINOGRADOV OB REKI NERETVI KJER SE BOMO USTAVILI TER SI OGLEDALI SREDNJEVEŠKO MESTECE NA NERETVI, » POČITELJ ». PO OGLEDU BO SLEDILA VOŽNJA DO SARAJEVA, KAMOR BOMO PRISPELI DO VEČERA. VEČERJA TER PROST VEČER ZA DRUŽENJE V SKLOPU HOTELA OB NARODNI GLASBI, POČITEK.

1. DAN;NEDELJA

PO ZAJTRKU SE BOMO ODPRAVILI V NASELJE BUTMIR DO HIŠE DRUŽINE KOLAR, KI JE V ZADNJI VOJNI ZAZNAMOVALA MESTO SARAJEVO, TER SI OGLEDALI HIŠO MUZEJ – TUNEL SPASA, ZARADI ČESAR JE MESTO SARAJEVO TUDI OB OBLEGANJU OBSTALO TER SE POVEZALO Z SVETOM V ČASU VOJNE MED LETI 1992-95. PO KONČANEM OGLEDU BOMO ZAPUSTILI SARAJEVO TER SE PELJALI V SMERI MESTECA VITEZ IN TRAVNIK, KJER SI BOMO OGLEDALI MANJŠE ETNO SELO » ČARDACI ». POT NAS BO VODILA POD PLANINO VLAŠIĆ PREKO DONJEGA VAKUFA DO KRALJEVSKEGA MESTA » JAJCE », KRATEK POSTANEK ZA OGLED IN FOTOGRAFIRANJE ZNAMENITIH PLIVSKIH SLAPOV. NADALJE VOŽNJA DO BANJA LUKE IN NAPREJ PROTI MEJI Z REP. HRVAŠKO. PO DOGOVORU POSTANEK ZA KOSILO V MANJŠEM ETNO SELU » BK OAZA ». PO KOSILU SLEDI VOŽNJA  DO REP. SLOVENIJE, KAMOR BOMO PRISPELI V VEČERNIH URAH.

CENA IZLETA;

OB PRIJAVI NAJMANJ  45. OSEB 129,00 EUR, NA OS.

OB PRIJAVI NAJMANJ  35. OSEB 139,00 EUR, NA OS.

OB PRIJAVI NAJMANJ  25. OSEB 149,00 EUR, NA OS.

CENA VKLJUČUJE:

PREVOZ Z TURISTIČNIM AVTOBUSOM  Z VSEMI CESTNIMI PRISTOJBINAMI,

CATERING – PIJAČA DOBRODOŠLICA TER POGOSTITEV Z PRIGRIZKI NA AVTOBUSU,

2 X NOČITEV V HOTELU 4*,V 2. POSTELJNIH SOBAH, HOTEL HOLYWOOD 4*,

2 X POLPENZION, VEČERJA + ZAJTRK, ( SAMOPOSTREŽNI OBROKI ),

PROGRAM RAZVAJANJE SPA – WELLNESS, SAUNE, BAZEN,

SPREMSTVO, VODENJE TER ZUNANJI OGLEDI PO PROGRAMU.

VSTOPNINE V KULTURNE IN ZGODOVINSKE OBJEKTE NISO VKLJUČENE. ( TUNEL SPASA – 10 BKM OZ. 5,00 EUR, VOŽNJA Z FIJAKERI – KOČIJO 5,00 BKM OZ 2.50 EUR NA OS, VSTOP V PARK VRELO BOSNE 2,00 BKM OZ. 1,00 EUR NA OS ).

DOPLAČILA; OB PRIJAVI ENOPOSTELJNA SOBA 30,00 EUR,

ZA POTOVANJE POTREBUJETE VELJAVEN POTNI LIST ALI OSEBNO IZKAZNICO.

V BOSNI IN HERCEGOVINI JE PLAČLJIVA VALUTA BKM – BOSANSKA KONVERTIBILNA MARKA, TEČAJ EUR – BKM; 100,00 EUR = 195,00 BKM.

ZA ZUNANJE OGLEDE PRIPOROČAMO RAVNO ŠPORTNO OBUTEV.

PRIJAVE Z AKONTACIJO 30,00 EUR  NAJKASNEJE DO 30.06.2019, PRI VAŠEM SODELAVCU SAFET SALKIĆ, PREOSTALI DEL ZNESKA NA DAN ODHODA.

ZA VEČ INFORMACIJ SMO NA VOLJO NA TEL. ŠT. 070 738 150.

MEDATURS s.p.
Valburga 63