Po Pomurju

Prijazni ljudje, odlična kulinarika, zelena pokrajina kar vabijo obiskovalce in izletnike, da v Pomurju preživijo čudovit dan, obogaten z naravnimi danostmi in kulturnimi znamenitostmi.

Klet pod slapom, Kapela ,zdraviliški kraj Radenci, Expano Brod na Muri, štorklje, okusni Bograč… Tudi to je Pomurje

Posebej za vas smo pripravili nepozabno doživetje v Pomurju.

V soboto 07.09.2019odhod iz Slovenske Bistrice ob 8 uri. Pobiranje potnikov v Mariboru, in po potrebi. Najprej se boste zapeljali do znamenite Radgonske kleti. Ponaša se z bogato tradicijo, ki sega nazaj v daljno leto 1852. V njej pridelujejo in negujejo med drugim tudi znamenito radgonsko penino po tradicionalni šampanjski metodi. Ogled kleti s strokovnim vodenjem in degustacija. Sledi vožnja do zdraviliškega kraja Radenci. Začetki črpanja mineralne vode segajo v prvo polovico devetnajstega stoletja, danes pa se kraj lahko pohvali s 150 let staro tradicijo zdraviliškega turizma. Ogled znamenitega vrelca in sprehod po parku. Sledi vožnja do bližnjega kapelskega vrha, kjer stoji cerkev Sv.Marije Magdalene. Iz te točke se ponuja pogled na širšo okolico, ob lepem vremenu celo do Blatnega jezera. Nadaljevanje vožnje do turistične kmetije Kupljen v bližnjih Okoslavcih, Zakuska domačih dobrot. Nato pa skok čez Muro-na levi breg, v Prekmurje. Na robu Murske Sobote stoji letos odprti paviljon Expano, Sprehod po lično urejenih poteh, preizkus spretnosti v motoričnem parku in čas za kavico. Nadaljevanje vožnje do prireditvenega prostora ob reki Muri pri Kroškem brodu, kjer nas bo čakal domač aperitiv, pravi Prekmurski bograč in kruh iz domače krušne peči. Atraktivna in nepozabna vožnja čez reko Muro in nazaj. Druženje ob živi glasbi in spacialitetah z žara.

Cena 63,00€ pri najmanj 40 plačanih potnikih na avtobusu, prispevek sindikata je 40,00 € na člana.

Cena vključuje: Prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, cestnine, ogled Radgonske kleti z degustacijo (penina, 4 vrste vina, sir, kruh), zunanji ogledi Radencev in paviljona Expano, zakuska na domačiji Kupljen (meso iz tunke, kvasenice napitek), domači aperitiv in Prekmurski Bograč v naravnem okolju, vožnja z brodom čez reko Muro, žar krožnik, živa glasba, strokovno vodenje vodnika z ustrezno licenco, stroške organizacije in d.d.v.

Prijave, obenem s plačilom pobira Miha Zorec: miha.zorec@sodisce.si – do zapolnitve avtobusa.