Novi Sad z okolico

NOSTALGIČNA VOJVODINA – NOVI SAD Z OKOLICO“

Termin: 18., 19. in 20. september 2020

Čas: 3 dni (2 noči)

Cena izleta:

– ob prijavi najmanj 45 oseb, 149,00 EUR

– ob prijavi najmanj 35 oseb, 159,00 EUR

– ob prijavi najmanj 25 oseb, 169,00 EUR

Cena vsebuje:

– prevoz s turističnim avtobusom, na relaciji Kranj – Novi Sad – Subotica Novi Sad – Kranj,

– vse cestne pristojbine, parkirnine,

– vstopno – izstopna taksa v Republiko Srbijo,

– pogostitev na avtobusu – pijača dobrodošlica ter prigrizek,

– 2 x nočitev v hotelu 4*, v 2 posteljnih sobah (DOGOVORITE SE S KOM BOSTE V SOBI TER PREJ SPOROČITE, DA PRIRAVIM SEZNAM),

– 2 x zajtrk,

– 2 x večerja,

– večer – druženje s Tamburaši,

– organizacija, spremstvo ter zunanji ogledi po programu.

Doplačilo:

– enoposteljna soba na kraju samem,

– nedeljsko kosilo 7,50 EUR ter obisk vinske kleti Iločki Podrumi z degustacijo Traminca 7,50 EUR.

Prijave sprejemata:

– Safet Sarkić na e-mail: sayosharky@gmail.com (041 253 749)

– Božica Mićić na e-mail: bozica.micic@sodisce.si (04 27 11 379)

Za potovanje je potrebno ob prijavi plačati akontacijo v znesku 30,00 EUR.

Rok za prijavo: do petka 14. 8. 2020.

Za potovanje v Republiko Srbijo je obvezen veljaven potni list oz. osebna izkaznica.

Za zunanje oglede priporočamo ravno športno obutev.

V Republiki Srbiji je plačljiva valuta srbski dinar (menjalniški tečaj 100,00 EUR = 11.500,00 RSD).

KER SO ŠE VEDNO PONEKOD PRISOTNE IZREDNE RAZMERE IN V PRIMERU SLABE EPIDEMIOLOŠKE SLIKE TER MOREBITNE ODPOVEDI IZLETA ZARADI COVID19, BO AKONTACIJA VRNJENA!

V PRIMERU LASTNE ODPOVEDI SE AKONTACIJA NE BO VRAČALA!!!

EKSKURZIJA BO ORGANIZIRANA V SKLADU S SMERNICAMI TER OMEJITVAMI, KI JIH BO PODAJALA NIJZ TER VLADA RS. ČE BO UDELEŽBA NEVARNA ZA ZDRAVJE LJUDI, SE EKSKURZIJA NE BO IZVEDLA OZ. BO PRESTAVLJENA.

Opis potovanja Novi Sad – Gibraltar na Donavi, znameniti Salaši, Petrovaradinska trdnjava, Iločki podrumi, degustacija Fruškogorskega Traminca, Kelebija – Ergela Lipicancev, slano Jezero Palić

1. Dan – petek

Po jutranjem zboru na zbirnem mestu sledi vožnja preko Republike Slovenije v smeri Republike Hrvaške. Po nekaj urni vožnji, s krajšimi postanki, bomo prispeli do Hrvaško – Srbske meje ter pot nadaljevali do mesteca Vrdnik, na obronkih Nacionalnega parka Fruška gora, kjer si bomo ogledali novo nastalo Etno naselje Vrdnička Kula – postanek, čas za kavico ter občudovanje raznolikosti Fruške gore. Nadalje nas bo pot vodila preko Fruške gore (po dogovoru možen postanek za kosilo in pokušino vrhunskih vin Vinarije Kovačević). Po kosilu in degustaciji nas bo pot peljala preko Sremske Kamenice, znan kraj po vrhunskih vinih, kakor tudi po kraju bivanja največjega srbskega pesnika Jovana Jovanovića Zmaja. V popoldanskih urah prihod v hotel ter nastanitev. Po krajšem času se bomo odpravili v središče mesta kjer si bomo ogledali znamenitosti Novega Sada (Matica Srpska, Vladičanski Dvor, se sprehodili po Bulevarju Zmaja Jovina do glavnega Trga – spomenik Svetozara Miletiča, Meste hiše in Katoliške Katedrale), nadalje prosti čas za aktivnosti, nakupe, posedanje ter uživanje ob pitju kave in domačih rakij. Do večera vrnitev v hotel, večerja in druženje ob zvokih avtohtonih Tamburašev, počitek.

2. Dan – sobota

Po zajtrku in kavi se bomo odpeljali v najbolj severno mesto ravninske Vojvodine, mesto Subotica ter si v Kelebiji nedaleč od srbsko – madžarske meje ogledali največjo Ergelo Lipicancev v tem panonskem delu, obiskali znano Vinarijo znanega srbskega slavčka – Zvonka Bogdana ter obiskali največje naravno jezero – jezero Palič – anekdota pravi, da je nastalo od solz pastirja Pavla, kateri je na paši izgubil vso svojo čredo (možnost za organizirano kosilo – po predhodnem dogovoru). V poznih popoldanskih urah se bomo vrnili v Novi Sad ter se povzpeli na znamenito Petrovaradinsko Trdnjavo – Gibraltar na Donavi kot ji pravijo domačini ter ob sončnem zahodu opazovali mesto Novi Sad kot na dlani. Vrnitev v hotel ter odhod na večerjo po predhodnem odgovoru v enem izmed znanih novosadskih priznanih Salašev, kjer dobrega vzdušja ob Tamburaših nikoli ne zmanjka, vrnitev v hotel, počitek.

3. Dan – nedelja

Po poznem zajtrku odjava ter odhod iz hotela. Ogledali si bomo enega najbolj obiskanih in znamenitih Salašev – avtohtonih kmetij z 200 letno tradicijo in načinom življenja v tem ravninskem prostoru. Po ogledu sledi vožnja v smeri Ćelareva, ter do mesteca Bačka Palanka, kjer si bomo še pred odhodom proti domu privoščili kosilo v prijetni restavraciji (predhodni dogovor). Po prestopu meje v Republiko Hrvaško bomo v mestecu Ilok obiskali najstarejšo vinsko klet na Hrvaškem, Iločki podrumi ter kušali Fruškogorski Traminec, vino katero dan danes ob slovesnostih užije Britanska kraljica Elizabeta. V popoldanskem času vožnja preko Republike Hrvaške proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.